Oživte svoj zimný štýl: Trend v oblasti farebných kontaktných šošoviek

Oživte svoj zimný štýl: Trend v oblasti farebných kontaktných šošoviek

TOP-crazy.cz 14. 01. 2024 Blog

Oživte svoj zimný štýl: Trend v oblasti farebných kontaktných šošoviek

Zima prináša paletu tlmených farieb v móde aj prírode. Pre tých, ktorí chcú svoj vzhľad oživiť, sú farebné kontaktné šošovky ako stvorené. V tomto článku sa dozviete, prečo sú farebné kontaktné šošovky nielen letným doplnkom, ale aj zimnou nevyhnutnosťou.

Prečo sú farebné kontaktné šošovky zimným doplnkom

V zime, keď sú dni kratšie a noci dlhšie, môžu farebné kontaktné šošovky rozžiariť váš vzhľad. Stále viac ľudí volí odtiene, ako je ľadovo modrá alebo teplá oriešková, ktoré kontrastujú s často šedou zimnou oblohou. Odpútajme sa od nudných farieb.

Výber ideálneho zimného odtieňa

Váš zimný šatník sa obvykle skladá z tmavších alebo tlmenejších tónov. Výber kontaktných šošoviek, ktoré tieto farby dopĺňajú alebo s nimi kontrastujú, môže vylepšiť váš celkový vzhľad. Napríklad smaragdovo zelené šošovky môžu jednofarebnému oblečeniu dodať výrazný nádych.

Pohodlie a bezpečnosť v chladnom počasí

Chladný a suchý zimný vzduch môže byť pre vaše oči náročný, najmä pokiaľ nosíte kontaktné šošovky. Zásadné je zaistiť, aby boli vaše šošovky pohodlné a oči dobre hydratované. Vyberajte si šošovky, ktoré umožňujú vysokú priepustnosť kyslíka. Nemusíte si hneď kupovať zvlhčujúce kvapky, stačí sa iba naučiť častejšie žmurkať. Ale to sami pocítite – akonáhle ucítite nepríjemný pocit v očiach, stačí zažmurkať a zvlhčiť šošovky.

Navyše majú napr. dioptrické farebné šošovky oproti okuliarom jednu zásadnú výhodu - nezahmlievajú sa.

Farebné kontaktné šošovky sú skvelým spôsobom, ako ozvláštniť svoje zimné oblečenie. Od sýto modrých, ktoré prejasňujú zimné večery, až po sýto hnedé, ktoré dopĺňajú zemité tóny tohto ročného obdobia – pre každú príležitosť a preferencie sa nájde vhodná farba.